Canyamel lille udvej Mallorca

Den lille udvej Canyamel ligger på østkysten af ​​Mallorca og tilhører kommunen Capdepera. I umiddelbar nærhed er den velkendte Cala Ratjada og de enorme Coves d'Arta huler. 200 til 300 meter høje skovklædte bakker omgiver Canyamel på begge sider. Denne naturlige grænse holder pladsen lille, der er ikke meget plads til udvikling og strand til rådighed. Torrent Canyamel flyder gennem landsbyen. Denne bæk adskiller turist sydlige halvdelen af ​​den nordlige halvdel med deres villaer og den store golfbane.

Platja de Canyamel, den lokale strand, består af fint sand, strækker sig over en samlet længde på 300 meter og er meget besøgt i sommermånederne. Denne badeby er ikke egnet til fest turister. Familier med børn på den anden side sætter pris på den relative ro, som Canyamel kysten udstråler i højsæsonen. I centrum ligger et gågade med masser af butikker og restauranter en smule variation.

Top rejse tips til Canyamel:

Det tidligere flugt og forsvarstårn Torre de Canyamel på Mallorca's østkyst går tilbage til 1200-tallet. Navnet, som oversættes som "sukkerrørstårn", henviser til det omkringliggende landskab, "sukkerrørsdalen" Valle de Canyamel. Tårnet blev bygget af familien Montsó, hvis navn tårnet stadig bar indtil midten af ​​det 15. århundrede. Det imponerende tårn i gotisk stil måler 23 meter højt, fordelt over tre etager og er lavet af sten, mørtel og ler. Tårnet huser nu et lille museum og en restaurant.

De største stalaktitgrotter på Mallorca er Coves d'Arta. De er undertiden også kendt som Coves de Canyamel tæt ved landsbyen. Din adgang er på sydsiden af ​​Cap Vermell, en halvø øst for kystbyen Canyamel, 50 meter over kysten. Fra oven er der et malerisk panorama over Cynamelbugten. Trappen fører til hulerne blev bygget efter besøget af dronning Isabelle II i 1860.

Fra den lokale golfbane fører en klatring over klipperne til den forhistoriske Talaiot bosættelse af Es Claper des Gegants. Afregningen er også kendt under navnet S'Heretat og går fra omkring 1000 f.Kr.

 Byen Arta er en rigtig skønhed og et besøg mere end det værd. Især kirkerne Santuari de Sant Salvador og Transfiguratió des Senyor er interessante.

En meget anderledes Mallorca, væk fra enhver turist skarer, så præsenterer Ermita de Betlém. Den fredelige Hermitage er beliggende i bjergene i umiddelbar nærhed af Artá ​​fæstning. Kirken blev bygget i 1805 på stedet af et maurisk palæ. Udsigten fra Ermita strækker sig over Alcúdia-bugten til Formentors bjerge.

Sport og fritid i Canyamel

Kort før den nordlige indgang til Canyamel er Canyamel Golf en af ​​de smukkeste golfbaner på Mallorca. Åbnede i 1988, mellem palmer, figner og mandler, blev den grønne designet af arkitekt José Gancedo for at passe i sit naturlige miljø så godt som muligt. Dette projekt synes at have været gennemført meget godt, fordi golfbanen ofte bruges af de lokale skildpadder som habitatudvidelse. Fra hul 4 kan spillerne nyde en klar udsigt over havet og den nærliggende ø Menorca.