Pina lille landsby i det indre af Mallorca

Den lille landsby Pina ligger i det indre af øen, 6,5 km fra Algaida Hovedstaden Palma ligger 30 km væk og Sineu 10 km væk. Pina hører med sine cirka 543 indbyggere i kommunen Algaida. Omkring Pina er præget af grønne marker, enge og en rig træ befolkning.

I landsbyen er der to barer, hvor de lokale, inden de går på arbejde på markerne, tage en kop kaffe i de tidlige morgentimer. Desuden er den lille købmand og bager også meget populær blandt de lokale, men selv i regionen. Hver bygning har en rig tradition. Indbyggerne arbejde indtil alder i familievirksomheder. De sætter pris på den fred og ro i landsbyen. Unge mennesker har forladt for hovedstaden Palma hvor pulsen af ​​liv og arbejde venter på dem.

Villaer, huse og gamle gårde, fra Middelhavet til luksus kan lejes Pina og det omkringliggende område.

 Det naturskønne område er ideelt til mange vandreture, bjergbestigning og cykling. I landsbyen er sognekirken Sants Cosme jeg Damia fra år 1853, med den tilstødende kloster en milepæl. I dag, arbejde og leve her stadig nogle nonner. Kirken er den eneste på øen, som er malet i en del i hånden. Navnene San Cosme og San Damian stammer af Værnehelgener, der arbejdede på det tidspunkt som læge. De to klokketårne ​​i kirken blev velsignet af dem. Kirken kan være imponerende kalkmalerier af Vicenc Mates og andre kunstnere beundrer. Landsbyen torv med sten trug minder tidligere tider. Den tidligere kilde er låst, men et antal pladser i skyggen under træerne inviterer dig til at hvile. Et godt skjult fund fra oldtiden er springvandet Font de Pina, hvor kvinder tidligere fra landsbyen vaskede deres tøj.

Den ugentlige Pina marked finder sted hver tirsdag i midten af ​​landsbyen. Især frisk frugt og grøntsager fra regionen udbydes til salg på dette marked.