Montuïri gamle boplads på Mallorca

Det lille samfund af Montuïri er en af ​​de ældste bosættelser på Mallorca. I bybilledet i dag, stadig har sin middelalderlige struktur. Ud over mange seværdigheder, Montuïri er også et yndet rejsemål på grund af de mange festligheder. I det historiske centrum kan du fordybe dig i historien om Montuïri. Typisk for byen er de mange møller, der blev bygget i det 18. århundrede. Mange kan stadig findes i bydelen Es Molinar. I en af ​​de restaurerede vindmøller arkæologiske museum ligger, det huser fund fra arkæologiske udgravninger af øen Mallorca. Blandt de vigtigste attraktioner i Montuïri omfatter sognekirken Sant Bartomeu, som blev bygget i det 14. århundrede og ligger på Placa Major mellem storslåede akacietræer. Den nuværende udseende af kirken skylder til forskellige renoveringer i det 18. århundrede. Et højdepunkt på sognekirken er den barokke del af året 1643. En anden historisk milepæl er kapellet Mare de Deu de la Bona, som blev bygget i middelalderen som et mindesmærke til ære for Saint Michael.
Inde i kapellet, diverse kunstskatte, såsom et billede af Jomfru fra det 16. århundrede eller prædikestolen fra år 1855. I den renoverede hus ved siden af ​​kapellet huser nu en folkloristisk restaurant.
Montuïri er berømt for sine festivaler, der finder sted hvert år i den lille by. San Antoni festival fejres den 17. januar. På festivalen til ære for Saint Bartomeu den 24. august, en traditionel dans spil iscenesat. Den pilgrimsfærd på påske tirsdag tiltrækker mange besøgende hvert år til Montuïri. Her er de er styret af en gammel vej til den tilstødende Puig de Sant Miquel, hvor tilbedelse finder sted. Et andet højdepunkt på den første søndag i december, Fira de sa Perdiu, en fair med dyr, lokale råvarer, kunst og kultur.