Gå med børn Mallorca

Der er 14 vandrestier på den Baleariske ø Mallorca, anbefalet til familier med børn. Gange på disse ruter er ideelle til familier med børn i alle aldre og er sjovt.

1. gang fra Port de Pollenca til bugten Vall de Boquer

En nem gåtur egnet for hele familien er turen fra Port de Pollenca til bugten Vall de Boquer. Ruten er godt afmærket, følg skiltene fra havnen til Cala Boquer. Vandreruten kører først på ikke-asfalterede veje og derefter på bjergstier, men der er ingen store forskelle i højden.

Efter at have nået Bóqueretal, fører stien til bugten. Efter en 2 timers gåtur kan du opdatere dig i havet og derefter gå tilbage til Pollenca.


2. gang fra Mirador de ses Barques til Cala Tuent

Middelhavslandskabet i det vestlige Mallorca, ikke langt fra Port de Soller, fører en vidunderlig familievenlig tur fra Mirador de ses barques til Cala Tuent. Udgangspunktet er udsigtspunktet Mirador de ses Barques, hvorfra du har en meget flot udsigt over Port de Soller. Ruten går gennem oliventræer og appelsintræer på ikke-asfalterede veje og smalle stier. Først når du landsbyen Bálitz og derefter går det op til Coll de Biniamar. Derefter kør mod Cala Tuent, en klippestrand ved foden af ​​det 1445 m højeste bjerg på Mallorca, Puig Major.

Inden du tager en båd eller taxa tilbage til Mirador de ses Barques, kan du opdatere dig i havets kølige vand. Afstanden mellem udsigtspunktet Mirador de ses Barques og Cala Tuent er omkring 14 km, og den rene gåetid er omkring 3 timer og 45 minutter.

3. gang gang på den barfodede sti

En nem gåtur gennem Tramuntana-bjergene er turen på den barfodede sti. Ruten kører fra udkanten af ​​Puigpunyent til Es Grau langs Puig de Galatzo og tilbyder en vidunderlig udsigt over Serra des Portals til Teix-massivet. Turen går over asfalt, skovstier og stenede stier gennem skyggefulde skove og kuperede områder.

Undervejs passerer du et statisk johannesbrødtræ, hvor der er et skilt, der angiver navnet på vandreruten.

Ringvejen har en længde på cirka 10 km, gangtiden er 3 timer og højdeforskellen er 410 m. Denne lette rute er god, selv uden bjergoplevelse og egnet til børn. Du skal levere regnudstyr, robuste vandresko, proviant og drikkevarer.


4. gang fra Cala Deia til pirattårnet

En nem gåtur for familier med børn er også vandreruten fra Cala Deia til pirattårnet. Ruten går over asfalt, skovveje og stier og er cirka 3,5 km lang (hver vej derfra og tilbage). Den kører uden en stor hældning, højdeforskellen er 160 m.

Undervejs har du en smuk udsigt over Middelhavet, da stien altid løber langs kysten. Ruten fører til pirattårnet, der engang var et vakttårn mod piratangreb og bærer navnet Torre sa Pedrissa. På Torre sa Pedrissa er der endda en rusten gammel pistol tønde, der giver den en eventyrlig flair og gør børnene entusiastiske. Efter hele turen, der tager cirka to timer, kan du slappe af i en af ​​de to restauranter i Cala Deia eller svømme i bugten.


5. gang i Caimari

En vidunderlig gåtur for børnefamilier er turen ved Caimari i Selva kommune i den nordvestlige del af øen. Ruten kører fra Caimari gennem picnicområdet i Fornassos til udsigtspunktet Mirador d'Esquema de Ermita.

Denne vandrerute blev åbnet igen i marts 2015 af Costell de Mallorca og rådhuset i Selva. Længden af ​​hele ruten er ca. 4,5 km (tur-retur), gåtiden uden mellemlanding 1 time og 45 minutter. Inden du starter turen, skal du besøge Parc Ethnologic friluftsmuseum og tage en tur.


6. gang omkring Santuari de Lluc kloster

En anden mulighed for børn at gå på Mallorca er turen rundt i Santuari de Lluc kloster i den nordlige del af øen. Turen starter i klosteret ved siden af ​​souvenirbutikken og varer cirka 1,5 timer som en let version. Familier med ældre børn kan deltage i en rundtur på 7,5 km, der varer to timer og femten minutter.

Ruten løber gennem hulskov, og du er konstant i skyggen og ikke udsat for den varme, der hersker i det indre af øen. Ruten har de typiske mallorcanske vandretegn; en træstang med en pil. Undervejs er der interessante klippeformationer, hvor børnene kan hænge ud og have det sjoveste. Efter turen kan du besøge den smukke restaurant, der ligger på klosterets officielle parkeringsplads.

7. gang fra Son Marroig til Sa Foradada-halvøen

En spektakulær tur for store og små er gå fra Son Marroig til Sa Foradada-halvøen. Ruten kører fra Son Marroig, den tidligere ejendom af den østrigske ærkehertug Ludwig Salvator, til den paradislignende halvø Sa Foradada.

Sa Foradada er en ca. 82 m høj klippe med et 14 meter hul, der kun kan nås til fods eller med båd. Turen kan gøres med lidt tilstand, vand og gode sko til både voksne og børn. Ruten kører gennem olivenlunde, og undervejs vil du se mange søde æsler.

Når du er nedenunder kan du svømme og tage billeder under klippen i Sa Foradada og nyde god mad i den lille, rustikke udendørs restaurant Sa Foradada. Vejen tilbage er lidt sværere på den samme sti, men hvis du tager dig tid og planlægger pauser, kan du gøre det. Hele vandreturen med opstigning og nedstigning tager cirka 2 timer og 15 minutter ren gåetid.