De smukkeste efterårsmarkeder på Mallorca

Efterårstid er ikke kun høsttid på Mallorca, men især i november mange landsbyfestivaler, den såkaldte Ferias (spansk) eller Firas (Mallorcan), i stedet. Nogle ser tilbage på en lang tradition. Salget af landbrugsprodukter og husdyrhandelen var ud over den sociale samling og udveksler grunden til at organisere de forskellige markeder. Firaerne nyder stor popularitet hos lokale og turister.
Vellydende navne som champignonmesse, græskarmesse, honningmesse får dig til at besøge. Selv i dag tilbydes stadig mallorcanske produkter og varer. Tilbudet varierer dog. Nogle kan blive skuffede, hvis de finder masser af kitsch-, junk- og porcelænsvarer på markederne. Men det forhindrer ikke Firas besøgende.

For eksempel på den "gode torsdag" (14. november), "Dijous Bo", sprænger byen Inca i sømmene. Det er den største og en af ​​de ældste messer på øen. Søgningen efter en parkeringsplads bliver et tålmodighedspil, så rejsen med offentlig transport tilbyder.

Der samles tradition og modernitet: for eksempel er konkurrencen om den mest storslåede sorte gris på kortene. For at sikre kvaliteten af ​​kødet kræver dyrenes biologiske opdræt kun korn, agern, figner og stikkende pærer. Derudover tilbydes dyreforestillinger, håndværk, tilbud fra lokale virksomheder og kulturelle forestillinger. Men der er også en masse masseproducerede varer samt et middelaldermarked og musik. Mellem tribunerne passerer hvert år omkring 200.000 besøgende.

På græskarfestivalen i Muro (weekend den 2./3 november) tildeles for eksempel det største græskar. En rest af Mallorcas landbrugsfortid. I Caimari vender olivenerne, i Llubí honningen og i Mancor de la Vall svampene, nærmere bestemt Esclatasang - Blutreizker, som allerede tilbydes på øens ugentlige markeder - i centrum. Der er selvfølgelig musik og dans for at høre og se der såvel som souvenirs samt ø-produkter. I Caimari demonstreres for eksempel en gammel oliefabrik.

Ikke desto mindre har efterårsfiras bevaret meget af deres autentiske karakter, skønt de er underlagt konstant forandring. Nogle steder, som f.eks. Selva kommune, som Caimari tilhører, er standoperatører, hvis tilbud ikke stemmer overens med temaet, afvist, andre steder er det ikke så strengt. Men efteråret er det perfekte tidspunkt at opdage en landsby, der ellers måske ikke var blevet besøgt. (Cls)

Efterårsmarkederne i oversigten:

Indtil søndag 3. november finder champignonugerne sted i Alaró. Ingen typiske Fira, men restauranterne på stedet tilbyder specielle menuer.

Fredag ​​1. november Inca: Fira de l'Art (alt om kunst). Fra 9 til 19 ur middelaldermarked.

Lørdag og søndag, 2. og 3. november, græskarfestival (Fira de la Carabassa) i Muro. Det største og mest mallorcanske græskar vælges

Søndag 3. november, Sant Marçal (Marratxí), efterårsmesse Fira de Tardor (lokale og økologiske produkter).

Fredag ​​til søndag 8./9.10. November Pollença, Fira d'Artesania (håndværk).

Torsdag den 14. november Inca: Dijous Bo (største fira på Mallorca, landbrug, husdyr, håndværk, industri, mad, landmændsmarked, folkefest)

Weekend, 16./17. November Caimari (Selva): oliven og oliefire (olivenolie og oliven, landbrug, kunsthåndværk).

Søndag den 17. november, Llubí: Honigfira (honning, landbrug, kunsthåndværk).

Weekend, 23./24. November, Sa Pobla: Fira de l'Arrós (risretter, landbrug, handel, industri, husdyr) Fra den 17. til den 26. november finder ris-ugerne "Menjar Bé" sted i restauranterne i landsbyen.

Søndag 24. november Santa Maria: Fira del Vi Novell (vin, landbrug, industri).

Søndag 24. november Bunyola: Fira de Santa Catalina (landbrug, kvægavl, kunsthåndværk).

Weekend den 30. november. December, Mancor de la Vall: Svamp og Bergfira (landbrug, husdyr og kunsthåndværk).