Cala Murada idylliske feriested Mallorca

Cala Murada ligger i den sydøstlige del af Mallorca på Mallorca. Det er en meget stille, idyllisk udvej. Der er ingen store hotelkomplekser, ligesom mange af de andre små byer på den sydøstlige kyst, består denne bosætning primært af feriehuse og restauranter. Selvom Cala Murada ligger i umiddelbar nærhed af byen Felanitx, er det stadig en del af Manacor Kommune. Manacor er den tredje største kommune på øen og har status som en by.

Stranden med samme navn, Cala Murada, er den første strand i en kæde af strande, der strækker sig langs kysten og kaldes Callas de Mallorca. Herfra kan du gå om et par minutter på en sti til nærmeste bugt, Cala Domingos.

Cala Murada tilbyder den typiske turistinfrastruktur med en livredder, parkering og en lille restaurant, der kun er åben i løbet af sæsonen. På bagsiden af ​​bugten bliver Torrent des Fangarbæken udvidet til en lille, idyllisk bæk.

Rejsetips til Cala Murada

Beliggende i den smukke bugt Cala Murada, er sand med samme navn (100 m langt og 50 m bredt) et godt sted at bo. Sandet her er fint til grovkornet, vandet er meget klart og rent. Selvfølgelig har besøgende på stranden de sædvanlige faciliteter som offentlige brusere, toiletter og strandstole og parasoller. I den umiddelbare nærhed af stranden er der en stor og fri parkeringsplads.

På motorvejen fra byen Manacor i retning af Cales de Mallorca er tårnet Torre dels Enagistes placeret. Det er et hus og palæ fra det 14. århundrede. I dag huser tårnet Museu d'Historia de Manacor, det historiske museum Manacor, der informerer besøgende om regionens lange historie. Arkæologiske fund kan ses her, såsom gravmosaik af Baléria fra den tidlige kristne basilika af Son Peretó. Adgang til museet er gratis.

Den lille by Cala Murada tilhører kommunen Manacor, en gammel by med en interessant historie og imponerende bygninger. Værd at se, den tidlige kristne kirke Son Peteró på motorvejen fra Palma mod Artá. Bygningen stammer fra det femte århundrede e.Kr. Også interessant er klosteret Sant Vicenç Ferrer. Den barokke klosterkirke blev bygget af den dominikanske orden i slutningen af ​​1700-tallet og huser stadig et rørorgan fra det 18. århundrede. Mod slutningen af ​​det 19. århundrede blev Nostra Senyora dels Dolors kirke bygget i neo-gotisk stil. I bygningen kan du beundre de lokale kunstneres elementer og kunst.

Lige uden for byen Manacor ligger den forhistoriske landsby S'Hospitalet Vell. Det arkæologiske område er privatejet på grund af S'Hospitalet Vell ejendom, men alle kan besøge det gratis. Højdepunktet på det arkæologiske område er Talaiot af s'Hospitalet Vell, et tårn på ca. 3,70 meter højt. Det har ingen indgang i stueetagen, men en visningsplatform giver dig mulighed for at se inde i bygningen.

Derudover er et besøg på Coves del Drac og Coves del Hams et besøg værd, de ligger i nærheden af ​​Porto Cristo. Drac Caves, der er hjemsted for en af ​​verdens største underjordiske søer, er der en klassisk musikkoncert hver dag.