Advarsel lommetyver Mallorca

Bagageruller på Mallorca forekommer hovedsageligt i store skarer, på stationer og i offentlig transport, kort sagt på steder, hvor flygtig fysisk kontakt med et medmenneske ikke giver anledning til alarm. Fangstposer er en metode der anvendes. Notoriske er de ugentlige markeder og lufthavnen. Bær dine tasker selv i lufthavnen; Brug ikke bærere, de er ikke alle pålidelige. Berømt er tricket med den smukke pige. En smukt formet og meget kortfødt pige går forbi dig. Dine øjne følger den hoftevinkende pige. Når du er tilbage med dine positive ting, bliver din taske eller håndtaske rullet.

Politi i civile vil forsøge at fange lommetyverne, som for det meste er aktive på busslinjer 3, 15 og 25 i akten. Det spanske nationale politi og det lokale politi i Palma de Mallorca vil bedre kontrollere de buslinjer, som turisterne bruger. De nævnte busser bruges hovedsageligt af turister i højsæsonen mellem deres hoteller på Playa de Palma og byens centrum eller byens strande Illetes og Cala Major.

Derudover skal klistermærker på forskellige sprog fastgøres til busserne, hvorved turister bliver opmærksom på faren for lommetyver.
De cheaters, traditionelt aktive i de varmere måneder, specialiserer sig i årevis i mobiltelefoner og tegnebøger.