Mallorca ferie Vilafranca de Bonany, søde meloner

Hvis du kører fra Palma i østlig retning på hovedvejen MA-18, kommer du til Vilafranca de Bonany efter 41 km, til Manacor er det stadig ca. 11 km. Byen Vilafranca de Bonany ligger i Pla de Mallorca, med omkring 2.900 indbyggere. På det tidspunkt var landbrug og frugtplantning også meget vigtig i Villafranca de Bonany. Ved indgangen til landsbyen finder du spredte frugtstande med friske høstprodukter som frugt og talrige grøntsager.


Mange mennesker på øen forbinder Vilafranca de Bonany med de meget søde meloner. Der er endda en særlig dag dedikeret til melonen. Festa del Meló fejres hvert år i september i Vilafranca de Bonany.


I centrum af landsbyen stiger den imponerende sognekirke Santa Bàrbara, som har en stor martini figur over hoveddøren. Alteret, som dåbens skrifttype fra 1685, er lavet af sandsten. En anden attraktion er Ermita de Bonany Hermitage, som ligger på bakken Puig de Bonany.

Det ugentlige marked, hvor du kan købe hovedsagelig friske lokale frugter og grøntsager, finder sted hver onsdag på Placa Major.