Åbningstider Mallorca

På Mallorca er mange allerede blevet tilpasset turisternes vaner. Tysk, engelsk og undertiden hollandsk er talt. Du køber det i de lokale supermarkeder, produkter, som du kan købe hjemme og restauranter har fuldt tilpasset den spisevaner deres besøgende, men heldigvis er der stadig den spanske siesta. Denne typiske sydlige frokostpause fejres på Mallorca hver dag. Hvis du ikke ved det, kan det ske, at du er foran lukkede døre, mens du handler på øen midt om dagen.

Under siestaen, butikkerne lukker hver eftermiddag ved 13: 30-14: 00:00 til 16:30 -17: 12:00, og derefter åbne igen indtil 21: 00-22: 00. Baggrunden for denne tradition er de høje temperaturer i Middelhavsområdet om sommeren. Indbyggerne på øen trækker sig tilbage i skyggen og lader arbejdet hvile. Siestaen karakteriserer livet for indbyggerne på Mallorca. Mallorquiner kan kun ryste hovedet, når de flittige turister vil shoppe i varmen. Butikkerne i Mallorca åbner normalt mellem kl. 9.00 og 10.00 om morgenen.
I turistcentrene er forretningerne normalt åbne indtil kl. 22.00. Lørdag er virkelig travlt i supermarkeder, fordi lokalbefolkningen også gør deres shopping for hele ugen. Især om eftermiddagen er det meget travlt i byen.

restauranter
Mange restauranter serverer ikke morgenmad, frokost serveres kl. 13.00. Morgenmad serveres i de mange barer på øen. Frokosten varer indtil 16:00, lokalbefolkningen spiser på grund af varmen også sent på eftermiddagen. Om aftenen kan du spise fra kl. 20.00, nogle gange endda tidligere, for her er tiderne tilpasset turisten. Restauranterne serverer middag til midnat, de maltesiske beboere spiser relativt sent. De kommer normalt efter turister er forsvundet fra restauranterne.

Offentlige bygninger opfylder også siesta reglerne og er lukket om middagstid. Museer er generelt lukket om mandagen. Men åbningstiderne er meget forskellige, se på webstedet før overskriften.

Næsten hver landsby på Mallorca har sit eget ugentlige marked. Ugentlige markeder begynder klokken 7:00 om morgenen og slutter kl. 13:00 om eftermiddagen. Markederne er meget populære blandt turister og lokalbefolkningen. Her finder du et overblik over markederne på Mallorca.