Fornalutx Mallorca af Spaniens smukkeste landsby

Bjerglandsbyen Fornalutx på De Baleariske ø Mallorca, har vundet flere priser som Spaniens smukkeste landsby i 2017 og er nomineret igen. Landsbyen har omkring 700 indbyggere og er 7 til 8 km Sóller ligger i Serra de Tramuntana. De smalle gader i landsbyen er anlagt med mange planter. Malerisk atmosfære af Fornalutx, gøre en udflugt til landsbyen under din ferie på Mallorca et "must".

Meget atletisk vandrere kan gå i retning af Sóller, som tager tager omkring en halv time. Sportsaktiviteter har dog ikke tilbyde Fornalutx. Placeringen kan bruges som et glimrende udgangspunkt for fjeldture og ture på cykel.

De huse og gader er lavet af sten. De lokale er meget stolte af deres smukke landsby og vedligeholdes med stor omhu. Hvis du planlægger at besøge landsbyen, tage sandwich og drikke det, fordi ros i landsbyen er ekstremt høje. Smukke appelsin og citron træer pryder landsbyen også. De spredes i løbet af året en vidunderlig duft, der er værdsat af indbyggerne i landsbyen, samt sine besøgende.

Sognekirken Nostra Senyora Navidad, bygget i 1680, er en anden milepæl i Fornalutx. Hun har en figur af Maria over indgangen, og et solur.
Kulturelle junkier kommer specielt til sognet til Fornalutx. I landsbyen er der mange små caféer, der imidlertid som allerede nævnt er meget dyre. Der er også to restauranter. Den Can Antuna ved den nordlige udgang af byen har hovedsageligt fødevarer af god mallorcanske køkken på menuen, mens Bella Vista primært serverer grillede retter.

Hvis du ønsker at bo i Fornalutx du har valget af tre hoteller. Den ene er et landligt hotel kaldet Ca'n Verdera, andet hotel Petit Hotel Fornalutx, som har til huse i et tidligere kloster, den sidste hotel er et traditionelt hotel Ca'n Reus. Hvis der var flere hoteller, kan du snuble på tværs af alle turister. Fornalutx er primært destinationen for endagsture, de ikke er permanente og ikke forstyrre freden og roen i landsbyen. kan beboerne trods af populariteten og skønhed af deres landsby, rolig nyder livet i deres Fornalutx.