Sa Pobla autentiske Mallorca

I den nordlige del af Mallorca, lidt inde i landet er byen Sa Pobla i Raiguer regionen. På grund af den frugtbare jord her allerede afgjort folk i Talayotic periode. Under den arabiske dominans var på dette sted et forlig kaldet Huyalfalas.

Under kong Jaume den anden løsning voksede ind i den aktuelle Sa Pobla. Sa Pobla tidligere blev kaldt landet med tusind møller. Stadig stående i Sa Pobla og dens omgivelser mange møller. I øjeblikket Sa Pobla har omkring 11.000 indbyggere, hvoraf de fleste er beskæftiget i landbruget. Turisme eksisterer i hvert fald i Sa Pobla, det har dog ikke så udviklet som i mange andre steder er beliggende nær kysten. Derfor får du i Sa Pobla chancen for at nyde din ferie i fred, og alt dette er en smule fra den slagne vej af masseturismen. Ikke desto mindre kan du når som helst en kort afstand og let få forbindelse med masserne.

Hvis du under din ferie på Mallorca selv ønsker en ægte smag af livet på øen, uberørt af turisme og i sin oprindelige form, så bør du helt sikkert besøge Sa Pobla. Fra andre steder kan du bestille en udflugt til Sa Pobla, kan du beundre de få attraktioner. Selvom der ikke er mange attraktioner er turister som til Sa Pobla.
Værd at se er torvet i byen, omgivet af herregårde, rådhuset og sognekirke Sant Antoni Abat. Kirken Sant Antoni Abat stammer fra 1357 og var dedikeret til Saint Anthony, dette betragtes som den første kristne munk. En anden attraktion i byen er museet kan Planes. Udover moderne kunst, er der også en udstilling af legetøj. I nabolaget finder du et museum, kan du beundre der også mallorcanske håndværk sammen samtidskunst fra Mallorca. Mange endagsture kommer her for at få et billede af livet på Mallorca.

Søndag morgen, du holdt markedet på Placa Major. Udover grøntsager, frugt og andre landbrugsprodukter, nogle produkter tilbydes i regionen.