Portol traditionelle keramik i Mallorca

Beliggende på en bakke Portol landsby er i Raiguer området 23 km fra hovedstaden Palma. Landsbyen har omkring 2700 indbyggere og er en del af Marratxí, den største by på øen Mallorca, blandt andre steder som Marratxinet, Pla efter Tesa, Pont d'Inca og Sa Cabaneta.

Kommunen Marratxi har altid været kendt for sin traditionelle keramik. Håndværket går tilbage til det 18. århundrede. En tradition, der altid har videreført gennem generationer, også i Portol. Omkring den røde og hvide ler fundet. Mange ler skåle, kander og krukker, men især den Siruells typiske mallorcanske tal håndmalede dekorative er en reel blikfang. De er også produceret i Olleria Can Vent, den ældste keramik fabrik Portol. Familien business blev grundlagt i 1750. Produkterne sælges lokalt, men også på regionale markeder og messer.
I dag er det svært at finde unge, der ønsker at lære det gamle håndværk, dermed fremtiden for denne industri er blevet usikker.
Ikke fuldt anerkendt erhvervsuddannelse spiller også en rolle, ud over, er der nu produceret en masse mekanisk.

Den største producent jordforbindelse arbejde håndværk er Olleria Sa Roca Llisa, allerede er under gennemførelse af femte generation her. Mange turister kommer med bus til Portol at besøge værkstedet og traditionel keramik. Den moderne æra er nu ankommet i Olleria Sa Roca Llisa og der er truffet nogle skridt overtaget af maskinen i processen.

du kan besøge mere end 900 håndlavede keramiske produkter i møllen Sa Cabaneta, El Molí de Sa Cabaneta (2,7 km).
Torsdag trækker markedet Portol med frisk frugt og grøntsager fra regionen, ud over de lokale mange turister.