Esporles bjerglandsby i Mallorca

Esporles er en bjerglandsby beliggende i Sierra de Tramuntana, på den vestlige side af Mallorca. Denne smukke landsby har bevaret meget af sin oprindelige charme, med typiske stenhuse og snoede gader. Esporles er ofte overset af turister, måske fordi det er svært at komme til med offentlig transport. Men landsbyen er også i den voksende internationale samfund og fastboende en populær destination. Esporles nyder smuk natur og gode forbindelser til Palma og andre områder. Esporles er også tæt på den eneste universitet Balearerne og Silicone Valley of Mallorca.

Esporles blev dannet af de invaderende maurerne og senere udviklet under den kristne generobring i det 12. århundrede. Landsbyen er ofte forbundet med tilstødende områder i Banyalbufar og Valdemossa og er kendt for sit landbrug og store egeskove.

Esporles vil holde dig mange lokale butikker og hver lørdag er et marked, der byder på mange regionale produkter. Esporles ligger kun 20 minutters kørsel fra Palma og 10-15 minutter fra flere indkøbscentre, de største supermarkeder og biografer.

Ting at gøre i Esporles: Landmark Esporles er den historiske ejendom og museum La Granja, der går tilbage til romertiden og er værdsat for sine naturlige kilder. Godset og museet er åbent for offentligheden. Der er en gotisk kirke i Esporles, en flod og flere broer. Landsbyen er en god base for at udforske området, Palma og de mange bjerglandsbyer i bil.

Esporles er en stor destination, hvis du foretrækker bjergene eller havet. Esporles er et godt sted at gå og nyde naturen og for at prøve lokale råvarer. Besøgende er velkommen her venlige, selvom mange turister, du ikke vil støde på. Udflugter til Valldemossa, Banyalbufar eller hovedstaden Palma er doable fra Esporles. Er du interesseret i økologisk vin, skal du besøge vingården Es Verger.

Der er masser af restauranter i Esporles. En af de ældste lokale restauranter, der er kendt for den bedste pattegris på øen hedder La Villa. Selv bolig til rådighed i Esporles, kan du bo på hoteller og selvforplejning boligenheder. I regionen finder du også kendte boutique hoteller og agritourism muligt.

Hvert år er det kulinariske festival afholdt i oktober, kaldet Fira Dolca, vil du finde de bedste kager på øen. Talrige finde lokale arrangementer og festivaler afholdes i løbet af året, de er primært tilrettelagt for beboere.

Esporles er en stor ferie destination, men også for at bo permanent. Vejret er mere fugtigt end i de kystnære områder og i vinteren sner tider. Men frem for alt nyde dit besøg på denne autentiske, smukke landsby i Mallorca!