Cala Major forstad til hovedstaden, Palma de Mallorca

Cala Major (Cala Mayor) er en forstad til hovedstaden Palma de Mallorca. Beliggende i den sydvestlige del af Palma. Cala Major var engang mødested for sæt jet og den kunstneriske verden på De Baleariske øen.
Udover de mange seværdigheder og den smukkeste strand i Palma de Mallorca, er kvarteret i dag kendetegnet ved sin livlige natteliv. Utallige barer, restauranter og natklubber venter på deres gæster med et varieret program.
En af de mest berømte seværdigheder i Cala Major er sommerresidens for det spanske kongepar. Omgivet af en smuk park omgivet af høje mure, blev Villa Marivent bygget i 1923 af kunstsamler Juan de Saridakis. Efter hans død blev brugsretten af ​​villaen over til den kongelige familie.
Men den største attraktion i Cala Major er Fundació Pilar i Joan Miró, en kunst fundament, oprettet af den catalanske maler Miró og hans hustru i 1981. Med dette fundament, den berømte maler ønskede at skabe en platform for unge kunstnere og besøgende tættere på moderne kunst. Miros studie og mange af hans værker er opstaldet i fundamentet. I hovedbygningen af ​​komplekset, som blev designet i 1992 af den kendte arkitekt Rafael Moneo, kan besøgende fordybe sig i den farverige verden af ​​Miró blandt mere end 2.500 værker af kunstneren.
Samme strand i Cala Major er et af de smukkeste strande i hovedstaden. Den fine, hvide sandstrand byder på masser af plads til at slappe af og azurblå vand er ideel til svømning, snorkling eller bruges til at gøre vandsport. Stranden i Cala Major tilbyder sjov og afslapning.

Det bjergrige bagland og de stenede bugter med deres eventyrlige fyrreskove er ideelle til lange gåture. Det er også et mekka for alle cykel elskere på øen. Ruter køre langs kysten og gennem det unikke bjerglandskab, såsom via Coll des Vent, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over Palma og havet.