Overvintrende på svenskeren i Palma Mallorca

Peter Ödlund 
Peter Ödlund er en svensker , som det er forestillet : Tall , blond , blåøjede i det ydre , åben, venlig , autentisk i naturen. Skandinaverne er ejer af Palma Suites. De fire- stjernede hotel i Palmas gamle bydel havde åbnet i juni 2013.
I operationen, som er blevet integreret i en raffineret palæ fra 1823 mødes den historiske Mallorca på svensk levende komfort og skandinaviske æstetik. Værelserne er lejligheder : Hver for sig selv med soveværelse og stue , badeværelse og fuldt udstyret tekøkken. Der er indkvartering , der er designet til længere ophold , såsom for gæster, der ønsker at flygte den nordlige vinter og finde en bolig i uger eller måneder . I denne forstand har hotellet også nogen vinterpausen , i modsætning til næsten alle andre huse på øen. Det er åbent 365 dage om året .
"Jeg hadede at sidde på flyet og at blive adskilt fra familien , " Ödlund svar på spørgsmålet om, hvordan han kom til at åbne et hotel i Palma.
Ödlund er hverken ejer eller har det noget at gøre med turisme. Det er snarere en arkitekt og projektleder, der bygget specielt indkøbscentre. Født i Sverige , opvokset i Californien og England, Ödlund studerede arkitektur i Schweiz og arbejdede derefter på en række virksomheder , at deres projekter i USA , Irland, Sverige , Frankrig, Polen , Italien, Rusland , Thailand og Malaysia realiseret. Ödlund , gift med en canadisk , har set således meget af verden .
Også til Mallorca han først kom i 1992 til at arbejde. Formålet var at evaluere fast ejendom og anlægsprojekter , som den svenske økonomi på det tidspunkt gik igennem en krise.
"Jeg var med det samme forelsket i øen, " siger den 59 -årige , der indtil da den vestlige Schweiz eller Frankrig altid havde betragtet som fremtidens plejehjem . Ödlund og hans kone flyttede deres båd i et par år på øen og derefter købte i 2003 en byggegrund mellem Sineu og Maria de la Salut . " Vi kiggede på hinanden og vidste straks : Det er det hele " I 2004 tegnede han sit hus i 2005 flyttede parret til Mallorca på .
Ligesom Ödlund det er gået mere end et par udlændinge, der flyttede til solskinsøen . Men hvordan det kom til Palma Suites? "Jeg vidste, at begrebet snowbirds fra Canada og de ​​nordlige amerikanske stater. Die , sne fugle ' er pensionister og pensionister i alderen 55-75 , med lejlighedsvise dukkert i det varme Florida eller Arizona før frostklare vintermåneder. Disse er aktive mennesker , spille sport, show-madlavning og dans klasser , er interesseret i kulturelle begivenheder. jeg troede, det må også arbejde i Europa ... "
Ödlund kiggede rundt på øen og fandt kun én hotel i Alcúdia, der var sat til overvintrende Sverige. "Jeg fortalte mig selv, at hvis er villig til at bruge 1800 € om måneden for Alcudia, så har det til kun at køre ganske godt i Palma, i de store kultur-og fritidsaktiviteter. "
Ödlund var på udkig efter en egnet ejendom i midten og fandt en tidligere erhvervs-og boligbyggeri på Plaza Mercadal . En malerisk kvarter, hvor også arbejdsløse folk i kø for et måltid på suppekøkken . Men kvarteret er hofte, med mange restauranter , den alternative natteliv " Ruta Martiana " skabt i de seneste år.
Ödlund og to forretningspartnere investeret omkring otte millioner euro i opførelsen og renoveret ejendom helt. På en 2.800 kvm skabt 35 suiter, som alle er udstyret med gulvvarme. Sne fugle , der ønsker har endda varm og komfortabel i syd. De månedlige omkostninger til € 3900 for den mindste junior suite i sommeren af 2300 euro for den største Supreme lejlighed. Om vinteren, koster selbige Nobel lejlighed € 2800 om måneden, Junior Suite € 1.600 per måned . ( Ugentlige satser er højere. ) Til standard suite, kræver hotellet i vinteren 1900 € om måneden. "Det gør to mennesker på omkring 30 euro en nat per person ", opsummerer Ödlund .
I øjeblikket hotellet er optaget med 30 procent , kun en tredjedel . "Det er den første vinter , vi er ikke så kendt i Sverige , og jeg har været der måske ikke i tilstrækkelig grad rørt den store tromme " Ödlund indrømmer åbent .
Ikke desto mindre sætter svenskeren med en vinter koncept i Palma nye standarder. Han er bekymret ikke kun om at lade gæsterne tage del i det historiske centrum af Palma i live , han skaber med hans tilbud og efterspørgsel i den gamle bydel og søger samarbejde med andre institutioner. Så sidst , hotellet er en sponsor af Teatre Principal. Kunstnere , der optræder, få indkvartering på hotellet, for gæster i huset er der igen billetter til forestillingerne.
Man har til sin kredit , at hans projekt forbedrer den gamle bydel, ved at der i det tidligere red-light district , hvor på grund af de sociale problemer tidligere ikke hver turist ville have vovet sig ind Ödlund . Der er ganske forskellige verdener , der ligger der tæt sammen. Her kan folk , der venter på et måltid der i hotellets fitnessrum med udsigt over torvet . Ödlund taler til divergerende selv og erklærer, at ikke alle gæsterne nemt kan gøre med nabolaget. " Skandinaver og spaniere acceptere det klager , men har et par tyske gæster