Mancor de la Val hviler på Mallorca

Den lille landsby Mancor de la Val, som ligger på øen Mallorca har omkring 1400 indbyggere, i Raiguer regionen i de Tramuntana bjergene. Mancor de la Val er omkring 3,5 km fra Selva i østlig retning og på omkring 3,5 km fra Biniamar sydgående.

Fra højde bjerg, hvor den berømte kapellet Santa Llucia blev bygget over landsbyen, har du en smuk udsigt over Inca (ca. 5 km), bjerget Santa Magdalena, til Muro, Campanet og bugten Alcudia.

Kapellet Santa Llucia er den ældste og en af ​​de mindste oratorier i Mallorca. Dens gotisk statue altid tiltrækker et stort antal pilgrimme vandrere. Pilgrimsrejser afholdes jævnligt. For vandrere og turister, der søger ro denne beliggenhed giver de bedste betingelser.

Mancor de la Val er ikke placeret på hovedvejen eller på transitruter, derfor er der næsten ingen i dette sted. Beboere i landsbyen for at nyde fred og ro, væk fra masseturismen.

De palæer Can Marquesí, Son Lluc, Son Collell, Son og Son Simó Tafona er værd at se, samt Sa Tafona de Son Morro en gammel fredet bygning stående oliemølle, bygget i det 17. århundrede.

Ved indgangen til landsbyen nogensinde opdaget flere nye hjem, med moderne faciliteter. Længere til centrum af landsbyen går langs maleriske gader, Middelhavet stenhuse. Landsbyen var kendt i oldtiden på grund af dets olieraffinaderier, rådhuset ved siden af ​​kirken Sant Baptista de Manacor karakteriserer 19. århundrede bybilledet.

Der er caféer og barer, hvor beboerne gerne have en drink efter en aktiv dag. I bageriet tilbydes traditionelle, frisk ensaimadas salg. Restauranterne serverer typiske mallorcanske køkken.
En anden ejendommelighed i Mancor de la Vall, den private skole kaldet Sa llavor, enestående i Mallorca.

Ved indgangen til landsbyen er der nogle sportsfaciliteter bygget i de seneste år, herunder en skate park, tennisbaner og swimmingpool. Dette kommer også flere turister til Mancor de la Val.
De traditionelle festivaler årligt tiltrækker mange turister og besøgende fra hele området.