Tramuntana Mallorca på sit bedste

Fornalutx
Mere maleriske i Mallorca det ikke kan. På den næsten ti kilometer sti fra Sóller gennem Fornalutx og Mirador Ses Barques, Tramuntana bjergene fremviste den smukkeste side. Desuden er ruten ikke er farligt, og du behøver ikke at være en bjergbestiger at erobre dem. Fodboldbanen Sóller fungerer som en start og slutningen af ​​gåtur.
Kom tabt er umuligt, da de skilte regelmæssigt angiver retningen. Den samlede rute, du kan tage i omkring tre og en halv time. Fra fodboldbanen, følg skiltene til Fornalutx, lidt undervejs. Når vejen deler giver et tegn til sporet GR-221, retningen i bjerglandsbyen kaldet (Ruta de Pedra og Sec). Nu du forlader Sóller og straks udvider visningen af ​​Serra de Tramuntana ud. Af citrus lunde og tidligere villaer med swimmingpool, fortsætter den langs en brosten historisk vej, der allerede eksisterede i det 13. århundrede. Efter omkring en time Walking, du nå Fornalutx. Selv på lang afstand er synligt, hvordan landsbyen er i bjergene. Fornalutx ligner et billede fra en billedbog om Mallorca. De smalle gader er så glat, stenmure af husene trodset varmen og på landsbyens torv finder du flere cafeer.
Fortsæt din vej og lad Fornalutx, der gentagne gange kronet som den smukkeste landsby i Spanien, har ret og klatrer bjerget op til Mirador Ses Barques. Selvfølgelig er der stadig træ markører, men du også høre trafikken på ruten Mo-10 og vide, at du er på rette spor. Et par gange er du nødt til at krydse denne vej. Fra Mirador de Ses Barques er der en smuk udsigt over Port de Sóller. Fra udkig kan du gå nordpå, før vejen deler og nedstigningen til Sóller (halv time) begynder.
Selv uerfarne vandrere og familier kan tage sporet uden problemer.
Ud over de geder og får du er nysgerrige vandløb æsler, som afholdes i en række omkringliggende villaer. Ruterne er for det meste i skyggen, så selv om sommeren ikke er for varmt.
Turen starter og slutter på fodboldbanen i det nordlige Sóller. Der er en parkeringsplads. Du kan nå Sóller med antikke tog fra Palma, stationen er en kort gåtur til udgangspunktet.