På Mallorca kan du spise godt og varieret. Udover de lokale specialiteter, vi finder omfatter spansk, kinesisk, fransk, tysk, engelsk, belgiere, hollændere, arabisk, italiensk og mexicansk restauranter. Der er en landsdækkende ordning, hvor kvaliteten af restauranten er angivet med 1 til 5 gafler. Jo mere jo bedre (og dyrere). Det er i turist steder i Mallorca klogt at sammenligne priserne på restauranter, fordi de kan variere. I almindelighed menuerne er skrevet på spansk. I turistcentre, også menuerne skrevet på tysk og engelsk, og lejlighedsvis på fransk eller nederlandsk. Priserne på retterne bliver kendt i linjen ved indgangen til restauranten. Prisen for et måltid afhænger af, hvor du bruger det. Kontoen er normalt et gebyr tilføjet. Bemærk venligst, at momsen (IVA enten Impuesto al Valor Ananido) er inkluderet i prisen (IVA incluido). Hvis dette ikke er tilfældet (IVA incluido nej), så regningen vil blive yderligere forøget med 15%! Det er almindeligt, at du venter på en restaurant på personalet udpeger en tabel for dig.
Morgenmad (desayuno) på Mallorca er normalt sød og enkel: kaffe, småkager, kager, pandekager eller churros (stegt dej sticks). Ønsker du ikke morgenmad i en restaurant, kan du bestille en wienerbrød (eller Pasteleria Confiteria), eller cafeteria (cafeteria) kaffe med croissant eller ristet brød (tostada). I konditorer kan også købe lækre kager. Omkring elleve mennesker spiser en sød roll. Den Mallorcanen normalt have frokost mellem 14.00 og 15.00, men du kan normalt finde allerede på 13,00. For spanierne frokost (comida) den vigtigste måltid. Menuen omfatter normalt nogle menuer (menu del dia) bestående af tre eller flere kurser. Dette er ofte billigere end at spise a la carte. Middag (cena) skulle generelt efter 20.00. I de steder, du ofte på 19,00 ved bordet De fleste spaniere bruger aftensmad efter 21:00. En omfattende menu kan findes i ordlisten.
Specialties
Hvis du er i Mallorca begrænset til vestlig mad, du gør selv retfærdighed, da der er en bred vifte af fremragende lokale retter. De fleste mallorcanske retter kommer fra stuehuset køkkenet. De vigtigste ingredienser er svinekød, hvedemel og grøntsager, men kokke bruger også kylling, kalkun og lam. I de fleste simple søjler du kan få for relativt få penge snacks (tapas), såsom blæksprutte salat, russisk salat, gryderetter, grøntsagsretter, fåreost, stegt blæksprutte og ansjoser, er de generelt vises i en glasmontre. Disse montrer er nemme i nogen sprogbarrierer: blot pege på de ønskede tapas er tilstrækkeligt til at blive forenet indlysende. Du kan få dem i små portioner, men også i større (racion).Vigtigste retter på øen Mallorca er fisk og skaldyr, som blæksprutte og hummer. En velkendt seafood plade er espinagada fra Sa Pobla, en deegpastei fyldt med ål og spinat. Sant Joan de Peix panades de tjener, en anden deegpastei fyldt med fisk. Også på resten af øen kan du få lækkert overalt deegpasteien med grøntsager, de kaldes cocas.Selvfølgelig kan du købe på Mallorca paella, selv om dette ikke er en typisk mallorcinsk specialitet. Velkendt er paella Valencia med kylling og kaninkød og paella marinera herunder muslinger og rejer.
Den Mallorcanen spise en masse sopas mallorquinas, støves af med vegetabilske base kartofler og tynde skiver brød. Rygte er tumblet, en blanding af peberfrugter, aubergine, tomater og kartofler. De fleste supper består af en blanding af bouillon, svinekød, grøntsager og et par skiver brød. Traditionelle mallorcanske pølser er sobrassada, botifarró og llonganissa. Den sobrassada er en blød svinekød pølse og peber, at llonganissa er mildere i smagen. De botifarrós tilnærmelsesvis ligne hvirveldyr pølser. Andre typiske mallorcanske retter er: Arrós brut (ris med kød), kanin med løg, kål med trøske, mallorquin frito (stegte kartofler med lever og andre organer) og coca trempó (pizza-lignende pasta toppet med grøntsager). Mallorcas ost (queso mallorquin) er generelt milde i smagen: mantecoso er fugtigt og bløde, semicurado er halvt tørt og Curado er tør.
Et almindeligt spist brød fad i Mallorca ensaimada, en slags kaffe kage med vanillecreme, fløde og kandiseret frugt og stegt i svinefedt (saim). Brød med olie og tomater på øen hedder pa amb oli, at Mallorcanen altid have en skål af oliven ved siden af dem. De mest lækre saltede cookies kommer fra Inca, de kaldes galletas d'oli. Og selvfølgelig er der overalt oliven, figner, nødder og syltede grøntsager til salg. Der er også masser af kager til rådighed i Mallorca, da sospiros fra Manacor. Konkret den søde og sure fennikel, at munkene i kapellet La Trinidad lage i Valldemossa. God røget kød kommer fra kommunerne Felanitx, Inca og Sant Joan.